16 Temmuz 2014 Çarşamba

MANTAR ÇORBASI TARİFİ (Kremalı Mantar Çorbası)

Mantar Çorbası,Mantar Çorbası Tarifi,Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?,Resimli Mantar Çorbası Tarifi,Çorba Tarifi,Çorba...

kremalı mantar çorbası yapılışı


Mantar Çorbası İçin Malzemeler:

  • 500 gr. kültür mantarı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 4 su bardağı soğuk su
  • 2-3 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber


Yapılışı:

  • Mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayın.
  • Bir tencerede tereyağını eritin. Mantarları ilave edin ve kavurun.
  • Ezilmiş sarımsağı ekleyip bir tur çevirin, un ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Suyunu ekleyip kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın.
  • Altını kısıp 10 dakika kadar kaynatın.
  • Ateşten almadan krema, tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım daha kaynatıp üzerine ince kıyılmış dereotu serperek servis edin.


Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates