16 Temmuz 2014 Çarşamba

ŞEKERPARE TATLISI TARİFİ

Şekerpare Tatlısı Tarifi,Kolay Şekerpare Tarifi,Şeker pare Tatlısı Resimli Tarifi,Şekerpare Tatlısı,Şekerpare Tatlısı Nasıl Yapılır?


kolay şekerpare nasıl yapılır


Malzemeler:

  • 500 gr. un
  • 150 gr. pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • 250 gr. tereyağı
  • 100 gr. irmik
  • ½ su bardağı antep fıstığı

Şurup için;

  • 5 su bardağı su
  • 1 kg.toz şeker
  • ¼ limonun suyu

Şekerpare Yapılışı:

  • Unu tezgahın üzerine eleyin.Ortasını havuz gibi açın.İçine pudra şekerini eleyin,kabartma tozu ve irmiği ilave edin.2 yumurtayı üstüne kırın.Tereyağını elle iyice ezin ve havuza koyun.Hepsini birden iyice karıştırarak una yedirin.Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur oluşturuncaya kadar hamuru ikiye katlayarak yoğurun.
  • Fırın tepsisini hafifçe yağlayın.Hamurdan irice ceviz büyüklüğünde parçalar oluşturun,avucunuzda yuvarlayın.Bu topları yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.Ortalarına bir antep fıstığını dibine kadar batırın.
  • 160 derecede ısıtılmış fırının orta katında yaklaşık 50 dakika pişirin.
  • Bir tencereye su,şeker ve limon suyunu koyun.Orta koyulukta bir şerbet elde edinceye kadar ,yaklaşık 5 dakika kaynatın.
  • Şekerpareler pişince fırından alın,üzerine sıcak şurubu kepçeyle dökün..Şurup ile aynı sıcaklıkta olan şekerpareler şurubu daha kolay emer.
  • Soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates