Ekmek Dolması Nasıl Yapılır, Ekmek Dolması Yapılışı, Fırında Peynirli Ekmek, Dilim Ekmek, Kolay Tarifler, Pratik Tarifler
Malzemeler:
- Ekmek
- Peynir dilimleri
- Tereyağı ( 100gr)
- Dilerseniz taze soğan, domates, biber, sucuk, salam vb. ile çeşitlendirebilirsiniz.
Yapılışı:
- Önce tereyağı eriterek hazırlayın. Bunun içine, küçük parçalar halinde doğranmş soğan,sucuk, vb. malzemeyi ekleyerek pişirin. Sade peynirli yapmak isterseniz sadece yağı ertin.
- Ekmeği yatay ve dikey olarak keseceğiz. Ama alt kısmını tam olarak kesmeyin.
- Peynir parçalar halinde kesilir ve ekmek boşlukları doldurulur.
- Fırın tepsisine koyulan ekmek diğer malzemelerde ilave edildikten sonra kalan tereyağ üzerinde gezdirilir.
- Ekmek Dolması, peynir eriyene kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
- Sıcak sıcak afiyetle yenir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder