14 Ağustos 2014 Perşembe

MUZLU KEK TARİFİ

Muzlu Kek Yapılışı, Kek Tarifleri, Kek İçinde Muz, Ezilmiş Muzlu Kek Tarifi




ezilmiş muzlu kek nasılyapılır


Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 kahve fincanı süt
  • 150 gram eritilmiş margarin
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 adet büyük boyutta muz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı:
  • 4 adet yumurtayı genişçe bir kapta şeker ile çırpmaya başlıyoruz.
  • Bu çırpma işlemi şeker tamamen eriyip krema kıvamında köpürene kadar devam etmelidir.
  • Sonrasında ezilmiş muzları süt ile karıştırarak karışıma ekliyoruz.
  • Sıvı yağ ve yoğurt da ekledikten sonra kalan malzemeleri eleyerek un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
  • Tüm kek malzemelerini mikser yerine daha az karıştırmayı sağlayacak bir aparat ile karıştırmanız, daha çok kabarmış bir kek yapmanızı sağlayacaktır.
  • Kekin kıvamı kremadan biraz daha koyu olacak şekilde ayarlamanız gerekiyor.
  • Burada kıvam koyu ise süt eklemek, kıvam ince ise un eklemek yararlı olacaktır.
  • Muzlu keki 175 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık olarak 30 dakika pişiriyoruz.

 Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates