Susam Helvası Nasıl Yapılır, Helvalar, Tatlılar, Tatlı Tarifleri, Helva Yapımı
Bu tarif beni geçmişe, lise yıllarıma götürüyo.... Biga'da okuyanlar ve oturanlar bilir, otogarda helva satan amcayı..
Nee helvaa beee... diye durmadan bağırmasını... Renkli ve farklı karakterler unutulmuyor ;)
Neyse tarife geçelim =)
Nee helvaa beee... diye durmadan bağırmasını... Renkli ve farklı karakterler unutulmuyor ;)
Neyse tarife geçelim =)
Malzemeler:
Yapılışı:
- 1 bardak susam
- 1,5 bardak toz şeker
Yapılışı:
- İlk önce teflon tavaya susamı alarak rengi hafif değişinceye dek yağsız olarak kavurun.
- Ardından geniş bir tencerede şekeri tahta kaşık yardımı ile sürekli karıştıra karıştıra eritin.
- Şeker eridiği zaman kavrulan susamı ilave edin.
- Daha sonra bu karışımı kısık ateşte pişirme işlemine devam edin.
- Susamlı karışım ağda kıvamına geldiği zaman yağlı kağıt üstünde ince bir tabaka halinde yayın.
- En son helvayı katılaşmadan istenilen şekilde dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder