Taze Balık Özellikleri, Bayat Balık Nasıl Anlaşılır, Balık Alırken Dikkat Edilecek Hususlar, Balık Almanın Püf Noktaları, Balık Çeşitleri, Balık Nasıl Alınır, Balıklar
Taze balık ne kadar kuvvetli ve doyurucu bir besin maddesi ise, bayatlamış balık da o derece tehlikelidir.
Bayat balıklar toksinler dolayısıyla sğlık için çok zaralıdır. İnsanı zehirleyerek ölümüne bile sebep olabilir.
Bunun için balık satın alırken tazeliğine çok dikkat etmek gerekir.
- Gözleri canlı, parlak ve çukura kaçmamıştır.
- Eti sert ve diridir. Bastırıldığı zaman çukurlaşmaz.
- Solungaçları canlı kırmızıdır.
- Kuyruğu sallanmaz.
- Pulları kolay kolay kopmaz.
- Deniz kokuludur.
Bu görünüşe sahip balıklar tazedir. Aksi ise bayatttır. Bunun için çok dikkat etmeli. Bayat balık yemektense, hiç yememek daha akıllıca iştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder