8 Kasım 2014 Cumartesi

ÇİN TEKNOLOJİ DÜŞMANIMI ?

Bizim bir dünya devi diye bildiğimiz Çin yoksa bir teknoloji düşmanımıdır? Böyle büyük bir devlet nasıl olurda teknoloji düşmanı olabilir ki ? Bizim bildiğimiz çin teknoloji harikası bir ülkedir öyle değilmi ? Yeni bir teknoloji olduğunda görünümü aynı fakat özelliği düşün olak ürün çıkartır.Bu çıkarttığu ürünler neredeyse tüm Dünyada satışa sunulur.Türkiye'de ise çin'in büyük bir etkisi vardır kullandığımız çoğu teknolojik alet onların ürünleridir.





   Geçen yıl nüfusu 1,357 milyar ulaşan Çin,büyük bir teknoloji harikası olan Apple'nin ürünlerini Devlet kurumlarında yasakladı.Devlet kurumlarına Apple ürünleri giremesi kesinlikle yasaktır.Apple böyle bir sınır çeken Çin Devletine karşılık Apple firması büyük bir bozguna uğramıştır.Bu karar Apple için büyük bir olumsuzluk olmuştur.1,357 milyar nüfusu olan bir Ülkeye ürünlerini satamayacak olması onlar için bir facia demektir.


  Bunun üzerine Apple firması son mali sonuçlara göre, şirket Çin’deki gelirleri önceki yıllara göre büyük oranda arttığını açıkladı.Bu olay Apple için büyük bir zenginliktir.Fakat Dünya devi olan çin bu durumdan pek rahatsız olmuştur.

  Çinli halkın arasında pek fazla popüler olmaya başlayan Apple ürünleri.Çin hükümeti'nin bir hayli sinirlerini bozmuştur... Çin halkı böyle bir yasağa ne diyecekleride önemli tabi.Çin hükümeti bir süredir televizyon kanallarını aracı yaparak  Microsoft, Google, Facebook ve Apple’ı devlet sırlarını dışarıya sızdırdığını söyleyerek kullanmamaları için onları uyarıyor...

  Bütün olayların üzerine Apple'nin yeni çıkardığı iPhone’lar Çin halkı tarafından büyük bir ilgi duyulmuştur.Bu ilgi iPhone şifreni'nin CEO’su Tim Cook’un dikkatini çekmiştir.Bunu üzerine Cook Çin'i ziyarette bulunmuştur.Cook 2 yıl içinde Çin'e 25 adet Apple mağazası açacağını bildirdi.Bu açılacak yeni mağazalar Çin'in Honk Kong olması bekleniyor...

  Çin'de 10 adet Apple mağazısı bulunmaktadır.İleride ki 2 yıl sürecinde ise 25 adet daha açılacak böylece Çin'deki Apple mağazalarının sayısı 35'e çıkacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates