6 Nisan 2014 Pazar

PİYANO PASTA TARİFİ

Piyano Pasta Yapılışı;

Malzemeler:

Kek için;

  • 3 yumurta
  • 1 büyük çay bardağı toz şeker
  • 1 büyük çay bardağı süt
  • 1 büyük çay bardağı sıvıyağ
  • 2 büyük çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Islatmak için:

  • 3 büyük çay bardağı soğuk süt

Muhallebi için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema (200 ml)

Üzeri için:

  • Kakao


Hazırlanışı:

  • Önce bir tencerede muhallebi için süt, şeker ve unu karıştırarak koyu kıvamda bir muhallebi olana dek pişirin ve soğuması için bir kenarda bekletip arada kabuk tutmaması için karıştırın.
  • Kek için, şeker ve yumurtayı çırpıp süt, sıvıyağ ilave edin. Kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra iyice çırpıp yağlanmış kare borcama döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
  • Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk sütü döküp ılınması için bekleyin.
  • Muhallebinin içine vanilya ve kremayı ekleyip mikserle iyice çırpın ve soğuyan muhallebiyi ılınan kekin üzerine dökün.
  • Üzerine kakao serpip soğuk servis yapın.
Afiyet olsun...


Piyano Pasta Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates