Malzemeler:
- Üç yumurtanın beyazı
- Bir çay bardağı seker
- Üç çay bardağı Hindistan cevizi ( tam dolu olacak )
Yapılışı:
- Bir kaba bütün malzemeler koyulur.
- Yemek kaşığı ile iyice karıştırılır.
- Elde edeceğimiz kıvam çok cıvık olmaması lazım, gerekirse hindistan cevizi ekleyin.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yemek kaşığı ile congolais´ler dizilir veya krema sıkma apartının büyük ucuyla veya buzdolabı poşetinin bir köşesi kesilmek suretiyle daha şık sunum için düzgün şekillendirilir.. Tercih sizin...
- Tepside kurabiyeler dağılmıyorsa kıvam olmuştur demektir.
- Önceden ısıtılmış 170-180 derecede kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır.
- Dilerseniz bir paket vanilya, rendelenmiş limon veya portakal kabuğu, kuru üzüm, vb. ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder