8 Haziran 2014 Pazar

COCO CONGOLAİS TARİFİ (HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ)

Coco Congolais Yapılışı; / Hindistan Cevizli Kurabiye Yapılışı;


hindistan cevizli kurabiye tarifi

Malzemeler:
  • Üç yumurtanın beyazı
  • Bir çay bardağı seker
  • Üç çay bardağı Hindistan cevizi ( tam dolu olacak )

Yapılışı:

  • Bir kaba bütün malzemeler koyulur. 
  • Yemek kaşığı ile iyice karıştırılır. 
  • Elde edeceğimiz kıvam çok cıvık olmaması lazım, gerekirse hindistan cevizi ekleyin. 
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yemek kaşığı ile congolais´ler dizilir veya krema sıkma apartının büyük ucuyla veya buzdolabı poşetinin bir köşesi kesilmek suretiyle daha şık sunum için düzgün şekillendirilir.. Tercih sizin... 
  • Tepside kurabiyeler dağılmıyorsa kıvam olmuştur demektir. 
  • Önceden ısıtılmış 170-180 derecede kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır. 
  • Dilerseniz bir paket vanilya, rendelenmiş limon veya portakal kabuğu, kuru üzüm, vb. ekleyebilirsiniz. 
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates