8 Haziran 2014 Pazar

HAŞHAŞLI NOKUL TARİFİ

Haşhaşlı Nokul Yapılışı;

haşhaşlı nokul nasıl yapılır


Malzemeler:

Hamuru için;

  • 1 paket kuru instant maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un

İçi için;
  • 1 kase sıvı haşhaş

Açmak için;
  • Sıvı yağ

Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki malzemelerle hamurumuzu yoğuralım. 
  • Hamurun düzgün kabarması için süt, su ılık olmalı..
  • Su miktarını hamurun yoğunluğuna göre ayarlayabilirsiniz, çok az su yeterli oluyor.
  • Aldığı kadar unu da ilave edip üzerini kapatıp kabarıncaya ortalama 1 saat kadar bekleyelim.
  • Hamur kabardıktan sonra hamuru elimizle geniş bir şekilde açıp içine haşhaş sürelim ve rulo şekline getirip bıçakla şerit şerit keselim. 
  • Tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.

Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates