12 Haziran 2014 Perşembe

KÖZBİBER SARMASI TARİFİ

Közbiberden Rulo Sarma Yapılışı;

közbiber sarması nasıl yapılır


Malzemeler:
1. Harç için:
  • 1 adet közlenmiş kapya biberi
  • 4 dilim somon füme (doğranmış)
  • Parmesan peyniri (rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Dereotu (kıyılmış)
  • Taze kekik
  • Kapari
2. Harç için:
  • 1 adet közlenmiş kapya biberi
  • 1 adet domates (küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı lor peyniri
  • Maydanoz (kıyılmış)
  • Fesleğen (kıyılmış)
  • Tuz
3. Harç için:
  • 1 adet közlenmiş kapya biberi
  • 1 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Adaçayı (kıyılmış)
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
Sos için:
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet limonun suyu

Hazırlanışı:
  • Karıştırma kâsesinde somon, parmesan peyniri, dereotu, taze kekik, kapari ve sarımsağı karıştırarak harç elde edin. Bu harcı ikiye bölünmüş kapya biberinin içerisine yerleştirip rulo şeklinde sarın.
  • Ayrı bir karıştırma kâsesinde, domates, lor peyniri, maydanoz, tuz ve fesleğeni karıştırın. İkiye bölünmüş kapya biberlerinin içerisine yerleştirerek rulo şeklinde sarın.
  • Közlenmiş patlıcan, sarımsak, zeytinyağı, adaçayı, tuz ve karabiberi karıştırın ve közlenmiş kapya biberinin içerisine yerleştirerek rulo şeklinde sarın.
  • Bal, hardal, sirke ve limon suyunu iyice çırparak sos elde edin. Kapya biber rulo sarmalarını servis tabağına alın. Üzerine hazırlamış olduğunuz ballı hardallı sosu gezdirerek servis edin.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates