Fıstıklı İrmik Helvası Nasıl Yapılır? İrmik Helvası, Helva Nasıl Yapılır, İrmik, İrmik Helvası Yapılışı
Malzemeler:
- 250 gr margarin
- 500 gr irmik
- 50 gr çam fıstığı
- 4,5 su bardağı kaynar su
- 3,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
- Geniş ve derin bir tencerede 250 gr margarini eritin.
- 500 gr irmiği ve 50 gr fıstığı tencereye koyun ve orta ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.
- Fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar (dikkatlice) tencereye ekleyin.
- 1-2 dakika karıştırın.
- En son 3,5 su bardağı toz şekeri ekleyin.
- Karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın.
- Altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra üzerine 2 çam fıstığı ile servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder