17 Temmuz 2014 Perşembe

FISTIKLI İRMİK HELVASI TARİFİ

Fıstıklı İrmik Helvası Nasıl Yapılır? İrmik Helvası, Helva Nasıl Yapılır, İrmik, İrmik Helvası Yapılışı



fıstıklı irmik helvası yapılışı



Malzemeler:
  • 250 gr margarin
  • 500 gr irmik 
  • 50 gr çam fıstığı 
  • 4,5 su bardağı kaynar su 
  • 3,5 su bardağı toz şeker 

Yapılışı:
  • Geniş ve derin bir tencerede 250 gr margarini eritin. 
  • 500 gr irmiği ve 50 gr fıstığı tencereye koyun ve orta ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun. 
  • Fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar (dikkatlice) tencereye ekleyin. 
  • 1-2 dakika karıştırın. 
  • En son 3,5 su bardağı toz şekeri ekleyin. 
  • Karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın. 
  • Altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra üzerine 2 çam fıstığı ile servis yapın. 


Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates