6 Temmuz 2014 Pazar

KALBURA BASTI TATLISI TARİFİ

Kalbura Bastı Nasıl Yapılır?

kalburabastı tatlısı nasıl yapılır



Malzemeleri:

  • 1 paket yumuşak margarin
  • 3 su bardağı un
  • 1 bardak irmik
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu


İçi için;

  • 1 su bardağı bıçak ile dövülmüş ceviz içi


Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1/4 limon suyu


Yapılışı:

  • Suyu ve şekeri tencereye alın. Kaynamaya başlayınca ( 10-15 dakika sonra ) 1/4 Limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynayınca kapatın.
  • Margarin ile unu birbirine yedirin ve kum haline gelmesini sağlayın. Bu karışıma sırasıyla yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve kabartma tozunu ekleyerek hamur yapın. Hamuru bir süre dolapta dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Bu parçalara bıçakla şekil verin. Hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucu birbirinin üstüne getirin.
  • Kalbura bastıları katlanan kısım altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180 Derecede 10-15 dakika pişirin. Sonra ısıyı 200 dereceye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. Üzerleri kızarınca fırından çıkarıp sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
Afiyet olsun..

kalburabastı tatlısı nasıl yapılır



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates