İftar İçin Kremalı Güllaç Sarması Yapılışı;
- 4 güllaç yaprağı
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı tozşeker
- 2-3 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
- Toz Antep fıstığı
- Böğürtlen
- 1-Krema için, süt, vanilya, şeker, un ve toz fıstığı tencereye alın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
- Arada karıştırarak soğumaya bırakın.
- 2-Süt, şeker, vanilyayı tencereye alın ve kaynatın ve ocaktan alarak ılınmaya bırakın.
- Güllaç yapraklarını ortadan ikiye bölün ve süt ile ıslatın.
- İki ıslatılmış parçayı düz bir zeminde üst üste alarak ikiye katlayın ve geniş kısmına fıstık kreması yerleştirin.
- Yan taraflarını içe doğru katlayıp rulo şeklinde sarın ve bir kabın içerisine dizin.
- Bütün yaprakları bu şekilde hazırlayın ve kalan sütü üzerlerine dökün.
- Sütü çekinceye kadar bekletin.
- Toz fıstık ve böğürtlen ile süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder