8 Temmuz 2014 Salı

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ SARMASI TARİFİ

İftar İçin Kremalı Güllaç Sarması Yapılışı;

muhallebili güllaç tarifi


Gerekli Malzemeler:
  • 4 güllaç yaprağı
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
Fıstık kreması için;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 2-3 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
Üzeri için;
  • Toz Antep fıstığı
  • Böğürtlen
Yapılışı:

  • 1-Krema için, süt, vanilya, şeker, un ve toz fıstığı tencereye alın. 
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. 
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. 
  • Arada karıştırarak soğumaya bırakın.
  • 2-Süt, şeker, vanilyayı tencereye alın ve kaynatın ve ocaktan alarak ılınmaya bırakın. 
  • Güllaç yapraklarını ortadan ikiye bölün ve süt ile ıslatın. 
  • İki ıslatılmış parçayı düz bir zeminde üst üste alarak ikiye katlayın ve geniş kısmına fıstık kreması yerleştirin. 
  • Yan taraflarını içe doğru katlayıp rulo şeklinde sarın ve bir kabın içerisine dizin. 
  • Bütün yaprakları bu şekilde hazırlayın ve kalan sütü üzerlerine dökün. 
  •  Sütü çekinceye kadar bekletin. 
  • Toz fıstık ve böğürtlen ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates