22 Temmuz 2014 Salı

PATLICAN KEBABI TARİFİ

Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?, Köfteli Patlıcan Yemeği, Fırında Patlıcan, Değişik Patlıcan Yemekleri, Fırında Köfte, Patlıcanlı Köfte Yapılışı




patlıcan kebabı nasıl yapılır



Malzemeler:

  • 4 adet patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 küçük soğan
  • Bayat ekmek içi veya 2-3 kaşık galeta unu
  • 1 yumurta
  • Kimyon, karabiber, pulbiber, tuz
  • Maydonoz
  • Salça veya domates rendesi
Yapılışı:
  • Öncelikle patlıcanları alacalı soyup tuzlu limonla suda bekletelim.
  • Patlıcanlar suda beklerken, köfteyi hazırlamak için kıymayı bir kaba alalım.
  • Soğanı çok küçük doğrayalım veya rendeleyip, suyunu süzüp ekleyelim.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip köftemizi yoğuralım.
  • Yuvarlaklar yapıp yassı olarak şekillendirelem.
  • Patlıcanlarımızı sudan alıp yuvarlak dilimler halinde hemen hemen 1 cm kalındığında keselim.
  • Fırın tepsisine 2 patlıcan 1 köfte veya az patlıcan kullandıysanız 1 patlıcan 1 köfte şeklinde dizelim.
  • Salçaya su katarak inceltelim, dilerseniz 3-4 domates rendesi de kullanabilirsiniz.
  • Tuz ekleyip karıştıralım ve patlacan kebabımızın üzerine gezdirerek dökelim.
  • Ben patlıcan kebabının yarısını geçecek şekilde su ilave ediyorum ve 180 derce fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun..


patlıcan kebabı nasıl yapılır


patlıcan kebabı nasıl yapılır



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates