Kaşarlı Köfte Yapılışı, Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır, Köfteler, Köfte Tarifleri, Köfte Çeşitleri, Et Yemekleri
- 500 gr köftelik kıyma
- 1,5 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- bir dilim bayat ekmek içi
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Kıymayı derin bir yoğurma kabına alın.
- Soğanı ve bayat ekmeği rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
- Kıymaya tuz, karabiber, soğan, ekmek içi ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave ederek yoğurun.
- Yoğurduğunuz kıymayı top haline getirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Elinizi hafifçe yağlayın ve kopartığınız parçayı önce top haline getirin daha sonra iki avucunuz içinde bastırarak köfte şekli verin.
- Hazırladığınız kaşarlı köfteleri geniş bir tabağa dizin, üzerine streç film kapatarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- Yağsız teflon tavada önlü arkalı pişirerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder