7 Ağustos 2014 Perşembe

UĞUR BÖCEĞİ DOMATESLER

Domates Dolması Tarifi, Değişik Dolma Tarifleri, Uğur Böceği Domatesler, Bebekler ve Çocuklar İçin, Çocuklara Değişik Yemekler, Çocuklar İçin Değişik Yemek Sunumları Süslemeleri



domates dolması nasıl yapılır



Malzemeler:
  • 150 gr kepekli ekmek unu (bayatlamış ufalanmış ekmek kırıntısıda kullanılabilir)
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 demet fesleğen 
  • 8 küçük domates 
  • 2 diş sarımsak 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • Karabiber (çay kaşığının yarısından az yada damak tadınıza göre)
  • Pişirme kabı için yağ 
Yapılışı:
  • Domatesi resimdeki gibi kesin. İçini, çekirdekli kısmı çıkarın.
  • Sarımsağı ezin, maydanoz ve fesleğeni doğrayın. 
  • Karabiber ve  zeytin yağını karıştırın. Otları, ekmek kırıntısını veya unu, sarımsak, tuzu ekleyin ve güzelce karıştırın. Çok yumuşak ve çok ufalanan bir yapıda olmasın dikkat edin!
  • Domateslerin içine harçla doldurup, üst parça domatesleri kapatın.
  • Biraz yağ ile yağlanmış fırın kabına domatesleri dizin.
  • 20-30 dakika boyunca 180 ° C 'de fırında pişirin.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates